V sobotu 11.6.2022 uspořádal po dvouleté přestávce myslivecký spolek Modřín Meziříčí ve spolupráci s obcí Malonty myslivecký den. Celá akce probíhala v prostoru fotbalového hřiště v Meziříčí, kde se konaly i předchozí ročníky soutěže ve vaření kotlíkových zvěřinových gulášů.
Do soutěže ve vaření gulášů se přihlásilo rekordních 14 tří a vícečlenných družstev, což jednoznačně ukazuje, že lidem takováto akce skutečně 2 roky chyběla. Každé družstvo mělo k dispozici kotlík s trojnožkou, 2,5 kg zvěřiny a dřevo na oheň. Po nástupu družstev a sdělení propozic mohla soutěž začít. Novinkou letošního roku byla soutěž o nejlepší štrůdl, kam bylo přihlášeno celkem 13 vzorků.
Stejně jako vloni byl program zpestřen rovněž přítomností sokolníků ze sokolnického střediska v Písku, kteří přítomným předvedli práci s dravci.
Neměnila se ani pozice komentátora celé soutěže, kterým byl opět myslivecký hospodář Mgr. Pavel Majer, který si to zase velmi užil. Během odpoledne postupně narůstala účast lidí z Malontska, které jistě vábila možnost ochutnávky jak štrůdlů, tak gulášů. Letos mohli též všichni přítomní přispět do kasičky. Výtěžek, který nakonec činil více než 3.967 Kč, putoval čtyřem malontským rodinám s hendikepovanými dětmi.
V průběhu vaření gulášů porota ohodnotila chuť jednotlivých vzorků štrůdlů a nejlépe zachutnal vzorek, který odevzdal tým ,,Škulavíci“, který obdržel putovní pohár.
Po páté hodině byly anonymně odebrány vzorky všech gulášů a pětičlenná porota měla nelehký úkol ohodnotit chuť gulášů. Následně mohl každý návštěvník ochutnat porci gulášů dle libosti. Stejně jako vloni jsme nenechali nic náhodě a kromě soutěžních gulášů bylo uvařeno ještě 100 litrů tzv. ,,spolkového guláše“, aby se skutečně dostalo s porcí guláše na každého. Po sečtení bodů od jednotlivých porotců byly vyhlášeny výsledky, kdy první místo obsadilo družstvo ,,BONNO“, které získalo putovní pohár. Všechna zúčastněná družstva získala také dárkový koš.
Celá společenská akce se zdařila, tradice ve vaření kotlíkových zvěřinových gulášů v Meziříčí po dvouleté přestávce pokračuje a příští rok tedy opět v červnu vaření gulášů.
Ing. Lukáš Bodnár